Decoratiuni scandinave pentru un design autentic

Peninsula Scandinava este pozitionata din punct de vedere geografic in emisfera nordica, acolo unde iernile sunt lungi, intunecate si mohorate. De aceea locuitorii peninsulei folosesc decoratiuni scandinave specifice designului autohton, cu ajutorul carora este realizat un ambient placut si primitor, dar foarte practic si minimalist.

Scandinavii recunosc importanta luminii, asadar printre cele mai importante decoratiuni scandinave se numara si corpurile de iluminat. Acestea au adesea un design minimalist si sunt, in general, alcatuite din sticla si metal. Casele scandinave sunt proiectate cu geamuri cat mai mari si nu sunt acoperite cu perdele sau draperii, astfel incat lumina naturala a zilei sa poata patrunde nestingherita. Lumina din interiorul casei poate fi amplificata cu ajutorul unor obiecte realizate din sticla sau suprafete lucioase, dar si prin intermediul tonurilor de alb si bej.


Lemnul este si el un element important in alcatuirea unui design scandinav, pentru ca se potriveste perfect cu tonurile de alb, realizand un echilibru intre rece si cald. Pe langa aspectul placut si senzatia de caldura si confort, lemnul ofera si un ton natural intregului design, stilul scandinav punand accent in special pe liniile curate si formele organice inspirate din natura. Asadar, atat obiectele de mobilier, cat si decoratiunile alcatuite din lemn trebuie sa fie simple si minimaliste, astfel incat sa creeze o atmosfera calma si spatiu vizual.

Printre cele mai frumoase decoratiuni scandinave se numara si plantele naturale, care sunt utilizate pentru a crea in interior un spatiu natural, sanatos si plin de viata, scandinavii fiind foarte concentrati pe sanatate si bunastare.


Atunci cand ne referim la decoratiuni scandinave the home.ro, acestea pot fi viu colorate sau dimpotriva, in tonuri alb-negru, insa la fel ca si obiectele de mobilier, vor avea un design minimalist, linii precise si curate, dar si texturi geometrice, astfel incat sa creeze un design vesel.

Lumanarile sunt unele dintre cele mai iubite decoratiuni scandinave, pentru ca reusesc sa aduca incaperii tonuri de lumina romantice si calde, chiar si in zilele reci de iarna, si sa o faca primitoare si confortabila.


Pentru un design scandinav autentic, alege obiecte de mobilier si decoratiuni scandinave cu un design simplu, minimalist, cu linii curate, dar si geometrice, astfel incat ii sa oferi casei tale simplitate si functionalitate. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu