Ingrijire inainte de pedichiura

Vremea se incalzeste pe zi ce trece si curand va fi destul de cald pentru sandale, un moment mult asteptat de oricine dar mai ales de fete ce abia asteapta sa isi etaleze noile pedichiuri care mai de care mai frumoase.

Ceea ce trebuie sa se stie, este ca, inainte de a aplica oja sau modele pe unghiile de la picioare si a incalta sandalele preferate, aveti nevoi de o ingrijire atenta a picioarelor. Dupa mai mult d eun sezon petrecut in adidasi, bocanci, pantofi si cizme, cu siguranta picioarele dumneavoastra nu se simt atat de bine precum ati crede si probabil nu arata nici impecabil precum va doriti.


Pentru a evita sa va afisati in public cu o pedichiura ce lasa de dorit, in primul rand trebuie sa va ocupati de pielea picioarelor. In zona degetului mare dar mai ales a calcaielor exista deseori piele moarta,  ingrosata sau crapata din cauza lipsei de hidratare a pielii de acolo. Daca vreti sa aveti o piele catifelata in zonele respective  trebuie sa o indepartati pe cea cu un aspect neplacut iar apoi sa mentineti un nivel optim de hidratare al picioarelor in permenenta. Dupa ce indepartati in prima faza, un strat ceva mai mare de piele moarta, mentineti calcaiele ingrijite exfoliandu-le o data pe saptamana fie la pedichiurista, fie acasa, folosind remedii naturiste precum zat de cafea, sare de mare, zahar, tarate sau malai si nu uitati sa folositi creme speciale zilnic.

Unghiile pot fi si ele avariate din cauza incaltamintii si pe langa o taiere corecta a lor dar si a cuticulelor va trebui, in functie de afectiunile pe care le prezinta (exfoliere, ingrosare, ingalbenire) sa le tratati corespunzator cu produse farmaceutice sau naturiste precum zeama de lamaie,  ceai, bicarbonat, etc. Poate nu vi se va parea necesar dar si unghiile de la picioare au nevoie de hidratare pentru a arata bine si pentru a fi sanatoase. Hidratati-le frecvent cu ulei de masline sau cu uleiuri pentru cuticule din comert si treptat acestea isi vor recapata sanatatea.


Abia dupa ce va ocupati cateva zile sau chiar saptamani de ingrijirea si tratatea picioarelor acolo unde este nevoie vine momentul mult asteptat in care va puteti picta unghiile asa cum va doriti si puteti etala fara temeri superbe modele de pedichiura pe un picior fara cusur.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu