Joburi in strainatate – Cum ne pregatim, care sunt avantajele si dezavantajele unui loc de munca in strainatate?




Alegerea unui job in strainatate vine cu o accesibilitate extraordinara la informatie. Astfel, toti cei care opteaza sa munceasca intr-o alta tara se pot informa in prealabil pe site-uri de specialitate, se pot consulta cu prieteni sau rude care au trecut printr-o astfel de experienta, pot citi o multime de articole si pot verifica cererea pe piata fortei de munca a celor mai cautate joburi din tara in care intentioneaza sa mearga. Iar acest lucru se poate face foarte usor printr-o simpla cautare tip “jobs in” si apoi completeaza tara care ii intereseaza. Inca din primele cautari vor fi afisate joburi existente pe cele mai populare portaluri de locuri de munca din tara respectiva.
Munca in strainatate a devenit un punct de interes din ce in ce mai mare pentru tot mai multi romani
Uneori, ideea emigrarii este vazuta ca o promisiune a realizarii personale. Si cine nu isi doreste un venit mai mare, conditii mai bune de trai, o aprofundare a studiilor prin obtinerea a diverse specializari si de ce nu, o recunoastere a abilitatilor si cunostintelor acestora?
Totusi, indiferent de graba cu care isi doresc sau nu unii romani sa faca o asemenea schimbare in viata lor, este important sa ia cateva aspecte importante in calcul inainte de a alege o destinatie sau un job anume. Daca si tu te afli in aceasta categorie, trebuie sa faci o balanta foarte realista a avantajelor si dezavantajelor pe care o asemenea decizie le implica.
Presa, internetul si ofertele de munca
Presa si internetul abunda in oferte de munca in strainatate sau in servicii de mediere cu scopul gasirii unui job iar orice informatie aflata trebuie analizata cu prudenta! Recomandarea noastra este sa te informezi din surse credibile, oficiale
 Ce avantaje avem daca alegem un job in strainatate?
Ce spui de salarii mai mari decat in Romania, poate de 3-4 ori mai mari? In aceasta situatie, automat putem vorbi si de un nivel de trai mai ridicat, posibilitatea de a-ti permite mult mai multe extravagante/cheltuieli/mici placeri, acumularea unei experiente profesionale mult mai vaste prin interactiunea cu oameni si procedee de lucru diverse care te pot ajuta la o viitoare ascensiune profesionala, o recunoastere a abilitatilor dobandite prin bonificatii, plata orelor extra si alte avantaje.
Intr-adevar, toate acestea pot inclina considerabil balanta in favoarea unui job in strainatate.

La celelalt pol, se afla dezavantajele. Deloc de neglijat.
·       Din dorinta de a face o schimbare in viata acestora, sau urgentati de datorii, multi romani sunt tentati sa accepte un job sub nivelul educatiei acestora, contrabalansand inevitabil o salarizare mult mai mare decat in tara si o speranta a unei ascensiuni profesionale in concordanta cu pregatirea avuta.
·       Dorul de familie si toate impedimentele sau greutatile intampinate intr-o tara straina unde cei dragi sau prietenii nu iti pot fi alaturi.
·       Stii limba tarii unde intentionezi sa mergi? La ce nivel? Basic, mediu, avansat sau experimentat? Majoritatea au un nivel basic sau poate mediu. Foarte rare sunt acele situatii in care cei care merg in strainatate stiu limba la un nivel avansat, de regula fiind acei romani care merg la studii sau specializari. Asadar, nu lasa limba sa fie un impediment atat de mare! Inainte de a pleca, poti face meditatii pentru minimum 3-4 luni si iti pot lua carti audio. Important este sa ai o baza cu care sa pornesti la drum.
Sfatul meu: daca intentionezi sa muncesti in strainatate, intereseaza-te cine este angajatorul, ce capital are, informatii si referinte valoroase care sa ateste seriozitatea acestuia, afla care iti sunt actele necesare sederii, nivelul chiriilor, facilitatile si obligatiile fiscale, recunoasterea studiilor si conditiile contractului de munca.
Iar pentru ca este important sa stii cu ce mijloc de transport poti ajunge rapid si in siguranta la destinatie, iti facem o ultima recomandare: Romfour – Transport International de Persoane. In topul destinatiilor romanilor, cele mai cautate sunt: Romania – Anglia, Romania – Italia, Romania – Germania.
Intra pe site si vezi daca ofertele disponibile ti se potrivesc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu