Boabele
de cacao au fost apreciate pentru proprietatile lor medicinale si afrodisiace
inca din timpul civilizatiilor stravechi din America de Sud, cea mai veche
dovada despre procesarea boabelor de cacao pentru consum, datand inca din anul
1400 i.Hr. De-a lungul timpului, aceasta a fost denumita ca si “alimentul
zeilor” de catre civilizatiile maiase si aztece, fiind o moneda de schimb
pentru aur.
Cacaua Raw are nenumarate beneficii pentru sanatate, fiind considerata un super
aliment:
· contine minerale esentiale precum calciu, cupru, fier,
potasiu, sulf si zinc (mineralele frumusetii);
· contine un adevarat cocktail de substante active,
inducand neuronilor stari care secreta hormonul fericirii, avand efecte
antidepresive si afrodisiace.
In
plus, au o textura crocanta si le poti consuma impreuna cu cereale, fructe sau
salate.
Efecte similare cu cele ale cafelei:
Stiai
ca in compozitia boabelor de cacao se afla un stimulent numit theobromine?
Acesta este asemanator cafeinei, ce iti va da energie si vitalitate insa nu
este de lunga durata si atat de puternic precum cafeina. Nu iti va cauza
palpitatii si nici nu iti va ridica valoarea tensiunii.
· Ajuta la curatarea colonului, fiind o adevarata sursa
de fibre
· Reduce aparitia cariilor dentare
· Suprima in mod natural apetitul, fiind un adevarat
support in curele de slabire
· Reduce crizele de astm
· Sustine inima si sistemul cardio-vascular, fiind
denumita de azteci drept “sangele inimii”. Probabil apreciasera inca din acele
vremuri consumul de boabe de cacao pentru beneficiile sale pentru inima, asa
cum acum este considerat un adevarat stimulent al sistemului cardiovascular.
Ce trebuie sa retii?
Cacaua Raw Organica poate imbunatati sanatatea inimii,
colesterolul, ajuta la reglarea nivelului de stres si a inflamatiei, acestea
fiind doar o parte din avantajele pentru corp. Ca si efecte secunare, ajuta la
eliberarea in creier a anandamidei, endorfinelor, feniletilaminei, si
serotoninei, toate fiind descrise drept "creatoare de stari de bine"
si "euforice". Tocmai de aceea, spaniolii o denumesc ca fiind “aurul
negru."
Studii despre boabele
de cacao Raw Organice:
Conform
studiilor, ceaiul verde, ceaiul negru, vinul rosu si cacaua sunt bogate in
fitochimicali fenolici si au fost analizate din punct de vedere al rolului pe
care il au ca si agenti chimiopreventivi datorita capacitatilor lor
antioxidante.
Astfel, s-a dovedit faptul ca boabele de cacao
au o activitate antioxidanta mai intensa, fiind mai benefice pentru sanatate
decat ceaiurile si vinul rosu.
Tot aceste studii, au demonstrat efectele
benefice ale boabelor de cacao pentru sanatatea cardiovasculara, reducand
presiunea sanguina, imbunatatind functia vasculara si metabolizarea glucozei si
diminuand agregarea si aderarea trombocitelor.
Sfatul nostru: Pentru o sanatate de fier, consuma boabe de cacao Raw
Organice 😊
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu