Zece reguli pentru un make-up corect

Daca va doriti un machiaj frumos, dar si eficient, care sa va puna in valoare trasaturile frumoase si sa ascunda micile imperfectiuni va trebui sa urmati 10 reguli de aur in ceea ce priveste aplicarea unui make-up.

Curatarea pielii. 

Nu puteti obtine un machiaj perfect daca nu ati curatat in prealabil foarte bine pielea de sebum, praf sau de machiajul anterior deoarece acesta nu se va prinde cum trebuie de suprafata pielii. Curatati si degresati tenul inainte de a-l machia si o data pe saptamana folositi o masca exfolianta.

Ingrijirea pielii. 

Pregatiti pielea inainte de a aplica produsele de make-up, prin hidratarea sa cu o crema potrivita tipului de ten. Crema, nu numai ca va catifela pielea dar si fondul de ten aplicat apoi va avea un efect mult mai luminos datorita ei.


Ascunderea imperfectiunilor. 

Folositi-va de diverse nuante de concealere pentru a masca roseata pielii sau cearcanele. Folositi verde pentru a neutraliza rosul datorat cicatricilor sau acneei si galben pentru a neutraliza albastrul cearcanelor.

Uniformizarea tenului. 

Aici este vorba despre aplicarea fondului de ten. Aplicati pe obraji, barbie si frunte si apoi intindeti catre exterior, masand usor. Desi gasiti pe piata pensula sau burete special pentru intinderea fondului de ten, cel mai natural, acesta se intinde cu degetele.

Ajustarea machiajului. 

Dupa ce ati aplicat fondul de ten, uniformizati eventualele surplusuri sau umbre, matuiti zonele predispuse excesului de sebum si fixati fundatia pentru make-up, folosind pudra si apoi apa minerala pe care o pulverizati de la distanta.

Modelarea tenului. 

Aplicati blush pe obraji pentru o stralucire naturala a fetei si pentru a elimina orice urma de ten palid, bolnavicios.

Evidentierea ochilor.

Folositi un fard deschis pentru partea interioara a pleoapei si inchis, intens pentru partea exterioara, apoi rimel. Aceasta tehnica ofera un look elegant si intensifica privirea.


Accentuarea zambetului. 

Est enevoie in primul rand de un creion pentru contur ce va defini mai bine linia buzelor si nu va permite rujului sa se intinda. Dupa ce ati conturat buzele aplicati rujul din centrul buzelor spre colturi. Buzele extrem de stralucitoare nu mai sunt la moda, asa ca puteti folosi un ruj mat fara griji.

Demacherea corecta. 

Dupa o zi petrecuta cu tenul machiat, seara, este vremea sa-l lasati sa respire. Curatati complet fata, spalati-o , aplicati o lotiune tonica si apoi crema hidratanta.


Pastrarea pensulelor.

Si pensulele sunt responsabile de aspectul make-up-ului asa ca ele trebuie ingrijite si spalate cel putin o data pe luna cu solutii speciale. O pensula murdara si prea incarcata de produse cosmetice nu va mai intinde corect fardul sau pudra si in plus, va poate expune riscului unei alergii.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu