Ciocolata fara zahar combinata cu o ceasca de ceai

Aroma intensa de cacao pe care o detine ciocolata a facut ca aceasta sa devina o cale prin care persoanele stresate uita pentru un moment de anumite probleme. La celalalt pol, rasfatul cu acest aliment este un obicei prezent in randul persoanelor obsedate de dulciuri. Insa, trebuie sa luam in calcul ca ciocolata contine si o mare cantitate de zahar, lucru riscant pentru organism.


In privinta acestui aspect site-ul de cadouri Ribox ofera cateva tipuri de ciocolata alba prin putem sa ocolim continutul de zahar. Dintre alimentele care se incadreaza in aceasta categorie putem aminti: ciocolata cu portocale, cocos, capsune sau lamaie. Ele sunt dedicate in special persoanelor vegetariene sau acelora care nu iubesc prea tare dulcele. Unii medici sustin ca desertul poate fi un pericol daca este inclus in meniu, iar altii ne sfatuiesc sa il consumam in cantitati rezonabile. Printre beneficiile ciocolatei se numara: prevenirea boliilor cardiovasculare si evitarea oboselii cronice.

Mai nou a aparut o combinatie dintre doua produse, considerata a fi perfecta: ceaiul si ciocolata. Tipurile de ciocolata sunt asociate cu diverse sortimente de ceai. Infuzia ceaiului verde se potriveste cu gustul de ciocolata alba sau lapte, iar ceaiul amarui se potriveste cu ceaiul negru. Prin aceasta combinare va rezulta o cu totul alta aroma. Potrivit ciocolatierilor, exista trei principii de baza pentru care merita sa o incercam: pentru a completa gustul, pentru a-l intensifica sau pentru a constrasta dulcele.


In cazul in care ne dorim un rasfat maxim, putem sa incercam ciocolata fara zahar cu portocale pe care sa o servim cu un ceai specific culturii chinezesti. Ceaiul Oolong sau dragonul negru este o bautura care se situeaza la granita dintre ceaiul negru si ceaiul verde. Asadar, putem sa renutam definitiv la ceasca de cafea odata ce ii gasim un inlocuitor mult mai benefic.

Acestea sunt doar cateva dintre combinatiile pe care marii iubitori de ceai si ciocolata le-au descoperit. Insa, in functie de gustul nostru, putem sa incercam si noi sa asociem un produs dulce cu unul lichid si aromat, pentru a vedea cum reactioneaza papilele noastre gustative.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu