Aroma intensa de cacao pe care o detine ciocolata a facut ca
aceasta sa devina o cale prin care persoanele stresate uita pentru un moment de
anumite probleme. La celalalt pol, rasfatul cu acest aliment este un obicei
prezent in randul persoanelor obsedate de
dulciuri. Insa, trebuie sa luam in calcul ca ciocolata contine si o mare
cantitate de zahar, lucru riscant pentru organism.
In privinta acestui aspect site-ul de cadouri Ribox ofera cateva tipuri de ciocolata alba
prin putem sa ocolim continutul de zahar. Dintre alimentele care se incadreaza
in aceasta categorie putem aminti: ciocolata cu portocale, cocos, capsune sau
lamaie. Ele sunt dedicate in special persoanelor vegetariene sau acelora care
nu iubesc prea tare dulcele. Unii medici sustin ca desertul poate fi un pericol
daca este inclus in meniu, iar altii ne sfatuiesc sa il consumam in cantitati
rezonabile. Printre beneficiile ciocolatei se numara: prevenirea boliilor
cardiovasculare si evitarea oboselii cronice.
Mai nou a aparut o combinatie dintre doua produse,
considerata a fi perfecta: ceaiul si ciocolata. Tipurile de ciocolata sunt
asociate cu diverse sortimente de ceai. Infuzia ceaiului verde se potriveste cu
gustul de ciocolata alba sau lapte, iar ceaiul amarui se potriveste cu ceaiul
negru. Prin aceasta combinare va rezulta o cu totul alta aroma. Potrivit
ciocolatierilor, exista trei principii de baza pentru care merita sa o
incercam: pentru a completa gustul, pentru a-l intensifica sau pentru a constrasta
dulcele.
In cazul in care ne dorim un rasfat maxim, putem sa incercam
ciocolata fara zahar cu portocale pe care sa o servim cu un ceai specific
culturii chinezesti. Ceaiul Oolong sau dragonul negru este o bautura care se
situeaza la granita dintre ceaiul negru si ceaiul verde. Asadar, putem sa
renutam definitiv la ceasca de cafea odata ce ii gasim un inlocuitor mult mai
benefic.
Acestea sunt doar cateva dintre combinatiile pe care marii
iubitori de ceai si ciocolata le-au descoperit. Insa, in functie de gustul
nostru, putem sa incercam si noi sa asociem un produs dulce cu unul lichid si
aromat, pentru a vedea cum reactioneaza papilele noastre gustative.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu