Sfarsitul unei relatii daunatoare: cand e mai bine sa-i pui punct?

Ma intreb uneori de ce este atat de greu sa spui "adio" unei persoane cu care ai fost mult timp, dar care iti face rau? Lumea pune acest lucru pe seama comoditatii, dar raspunsul pe care l-as da eu este altul: speranta. Atunci cand iubesti cu adevarat pe cineva inseamna ca nu urmaresti in primul rand sa-ti fie tie bine. Fericirea ta ramane in continuare obiectivul principal, dar vrei sa fii fericita doar impreuna cu acea persoana.


Chiar daca lucrurile nu mai merg ca inainte, speranta ca ceva se va schimba si va readuce totul la normal iti da forta sa treci peste multe lucruri. Totusi, facand asta te simti ca si cum ai invarti cutitul intr-o rana care nu se mai vindeca. Cand este momentul sa pui stop? Iti spun eu: imediat.

Daca simti ca persoana de langa tine nu mai corespunde profilului ideal pe care ti l-a creat la inceput, cel mai probabil lucrurile vor merge tot mai rau. Mai ales atunci cand nu poti spune clar care este motivul pentru care s-a produs aceasta schimbare. Da, orice relatie are fazele ei, exista perioade mai stresante si perioade mai fericite. Dar daca o faza neplacuta se intinde pe o perioada de mai mult de 6 luni, in 90% din cazuri lucrurile doar se vor inrautati pe parcurs.

Oamenii au nevoie sa se simta iubiti in mod continuu, au nevoie de afectiune si au nevoie de atentie. Ti se pare ca persoana de langa tine nu-ti mai ofera lucrurile acestea la fel ca la inceput? Ei bine, atunci este momentul sa-ti pui cateva intrebari in legatura cu situatia de fata si sa incerci sa iei cea mai buna decizie pentru tine, indiferent cat de dureros ar parea la inceput.

Tu cat de mult crezi ca trebuie amanat acest moment?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu