Diferente dintre mierea normala si mierea de Manuka

Mierea normala, pe care o gasesti in piete sau supermarketuri are multe beneficii, dar mierea de Manuka are cateva caracteristici care o fac mai speciala. Aceste diferente iti pot fi de ajutor daca vrei sa previi sau sa tratezi anumite afectiuni si sa ai o stare generala mai buna. Iata care sunt diferentele dintre mierea normala pe care o poti colecta chiar tu dintr-un stup si mierea de Manuka:

Zona de provenienta

Daca mierea normala poate fi colectata de oriunde, mierea de Manuka este produsa doar in Noua Zeelanda. Zonele din care este colectata sunt curate si au unul dintre cele mai scazute niveluri de poluare din lume. Din acest motiv mierea de Manuka nu contine impuritati sau alte organisme ce pot dauna calitatii mierii. Poti sa fii sigur ca atunci cand alegi sa consumi acest tip de miere o sa beneficiezi de aceasta proprietate.
Puritatea ei

Mierea de Manuka este facuta doar din nectarul si polenul arborelui de manuka ce se gaseste in Noua Zeelanda. Este un tip de miere pura, pe cand mierea normala este facuta de cele mai multe ori din mai multe tipuri de flori. O caracteristica speciala a mierii de Manuka este faptul ca exista si in varianta RAW, adica nu este prelucrata in niciun fel. Asa te asiguri ca te poti bucura de toate proprietatile ei care te ajuta sa previi si sa tratezi anumite afectiuni.

Gustul

Stim cu totii ca gustul mierii difera in functie de florile din care este facuta. Parfumul si culoarea difera, motiv pentru care unele persoane consuma doar un anumit tip de miere, pentru ca le place in mod deosebit. Mierea de Manuka are si ea un gust aparte, putin diferit de mierea normala. Oricum, daca o consumi pentru a trata o raceala sau durerile in gat, trebuie sa stii ca are un gust mai placut decat majoritatea medicamentelor.
Puterea de a trata si preveni anumite afectiuni

Mierea e folosita de foarte mult timp pentru a trata arsuri solare, dureri in gat, sau pentru tratamente de infrumusetare. Spre deosebire de mierea normala, mierea de Manuka are un factor unic ce poate atinge nivelul 16. Acest factor unic (UMF) iti spune cat de puternica este mierea in prevenirea si ameliorarea anumitor afectiuni. Daca vrei sa o consumi pentru a avea o stare generala mai buna, noi te sfatuim sa consumi mierea de Manuka ce nu are un factor unic maxim. De asemenea, daca o folosesti in masti si tratamente de infrumusetare este posibil sa fie mai eficienta decat mierea normala.


Acestea sunt diferentele dintre mierea normala si mierea de Manuka. Retine ca mierea este buna indiferent de tipul ei, dar trebuie consumata cu masura.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu