Primii pasi ai bebelusului

    Primii pasi ai bebelusului reprezinta un moment foarte emotionant pentru parinti. In timp ce multi parinti asteapta cu nerabdare ziua in care vor incerca sa incurajeze eforturile bebelusului lor de a sta pe propriile picioare, multi se intreaba cand anume va incepe micutul lor sa mearga.
    Bebelusul tau ar putea sa fie un profesionist in ale mersului de la 9 luni sau s-ar putea sa nu faca nici macar un pas pana la 16 luni (sau chiar mai tarziu). Niciunul dintre aceste scenarii nu reprezinta o problema, doar o diferenta in dezvoltarea fizica.Bebelusii nascuti prematur ar putea avea ceva dificultati la capitolul mers.
    Cand cel mic incepe sa faca primii pasi,premergatoarele,rotobilele sau masinutele de impins il vor incuraja mai mult in aceasta activitate si il vor si ajuta in acelasi timp.
    Progresele care il vor ajuta pe bebelusul tau cand va veni vorba de mers sunt :tinerea capului drept,rostogolirile,statul in "patru labe",taratul prin casa,sau apucarea mobilei pentru a se ridica.
    Il poti ajuta pe bebelus intr-o mica masura,asigurandu-te ca are periodic timp sa se joace,pentru a-si dezvolta muschii si coordonarea miscarilor.Acesta va invata cel mai bine sa mearga in picioarele goale,asa ca nu te lasa pacalita de "pantofii pentru mers",acestia nu prea ajuta.
    Primii pasi trebuie sa ii fie coordonati de unul dintre parinti,care sa il tina din spate de manute,astfel cel mic nu se va dezechilibra si va putea merge drept.
     Doctorii sfatuiesc stabilirea unor tinte cu privire la dezvoltarea mersului raportandu-te la data la care ar fi trebuit sa se nasca in mod normal bebelusul, nu la data nasterii premature.De exemplu, daca bebelusul tau s-a nascut cu cinci saptamai mai devreme, poti sa te astepti la o intarziere de cinci saptamani in ceea ce priveste mersul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu