De ce sa consumi boabe de cacao Raw Organice?



Boabele de cacao au fost apreciate pentru proprietatile lor medicinale si afrodisiace inca din timpul civilizatiilor stravechi din America de Sud, cea mai veche dovada despre procesarea boabelor de cacao pentru consum, datand inca din anul 1400 i.Hr. De-a lungul timpului, aceasta a fost denumita ca si “alimentul zeilor” de catre civilizatiile maiase si aztece, fiind o moneda de schimb pentru aur.
Cacaua Raw are nenumarate beneficii pentru sanatate, fiind considerata un super aliment:
·       contine minerale esentiale precum calciu, cupru, fier, potasiu, sulf si zinc (mineralele frumusetii);
·       contine un adevarat cocktail de substante active, inducand neuronilor stari care secreta hormonul fericirii, avand efecte antidepresive si afrodisiace.
In plus, au o textura crocanta si le poti consuma impreuna cu cereale, fructe sau salate.
Efecte similare cu cele ale cafelei:
Stiai ca in compozitia boabelor de cacao se afla un stimulent numit theobromine? Acesta este asemanator cafeinei, ce iti va da energie si vitalitate insa nu este de lunga durata si atat de puternic precum cafeina. Nu iti va cauza palpitatii si nici nu iti va ridica valoarea tensiunii.
Alte beneficii importante ale boabelor de Cacao Raw Organice:
·       Ajuta la curatarea colonului, fiind o adevarata sursa de fibre
·       Reduce aparitia cariilor dentare
·       Suprima in mod natural apetitul, fiind un adevarat support in curele de slabire
·       Reduce crizele de astm
·       Sustine inima si sistemul cardio-vascular, fiind denumita de azteci drept “sangele inimii”. Probabil apreciasera inca din acele vremuri consumul de boabe de cacao pentru beneficiile sale pentru inima, asa cum acum este considerat un adevarat stimulent al sistemului cardiovascular.
Ce trebuie sa retii?
Cacaua Raw Organica poate imbunatati sanatatea inimii, colesterolul, ajuta la reglarea nivelului de stres si a inflamatiei, acestea fiind doar o parte din avantajele pentru corp. Ca si efecte secunare, ajuta la eliberarea in creier a anandamidei, endorfinelor, feniletilaminei, si serotoninei, toate fiind descrise drept "creatoare de stari de bine" si "euforice". Tocmai de aceea, spaniolii o denumesc ca fiind “aurul negru."
Studii despre boabele de cacao Raw Organice:
Conform studiilor, ceaiul verde, ceaiul negru, vinul rosu si cacaua sunt bogate in fitochimicali fenolici si au fost analizate din punct de vedere al rolului pe care il au ca si agenti chimiopreventivi datorita capacitatilor lor antioxidante.
Astfel, s-a dovedit faptul ca boabele de cacao au o activitate antioxidanta mai intensa, fiind mai benefice pentru sanatate decat ceaiurile si vinul rosu.

Tot aceste studii, au demonstrat efectele benefice ale boabelor de cacao pentru sanatatea cardiovasculara, reducand presiunea sanguina, imbunatatind functia vasculara si metabolizarea glucozei si diminuand agregarea si aderarea trombocitelor. 

Sfatul nostru: Pentru o sanatate de fier, consuma boabe de cacao Raw Organice 😊

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu