De ce e important sa folosesti crema cu factor de protectie solara

 De-a lungul vietii avem de-a face cu foarte multi factori externi ce ne pot afecta sanatatea. Poate unul dintre cei mai periculosi, dar si cei mai iubiti de noi este soarele. Vara asteptam cu nerabdare sa mergem la mare, sa ne bronzam, dar nu suntem pe deplin costienti de faptul ca soarele ne poate afecta sanatatea foarte mult. In plus, nu doar vara suntem expusi la efectele negative ale soarelui, ci in orice anotimp. Chiar daca nu simtim caldura lui, razele sale ne pot afecta pielea.

Care sunt efectele negative ale soarelui asupra pielii?

Soarele nu ne da doar o culoare mai placuta pielii, ci ne poate aduce si multe probleme. Poate cea mai cunoscuta si importanta este cancerul de piele, care poate aparea in urma expunerii indelungate la soare. Alunitele, care sunt semne din nastere, sunt cele mai afectate de razele solare care pot fi si o cauza ulterioara a aparitiei lor. Pe langa alunite ce pot avea modificari maligne (canceroase) si calitatea pielii se poate transforma din cauza expunerii prelungite la soare.

 
Ridurile, petele pigmentare, acneea, culoarea neuniforma a tenului si aspectul tern pot fi cauzate de soare si de razele lui care nu sunt tocmai benefice. De aceea pielea ar trebui protejata cat mai mult posibil si pe tot parcursul anului de soare.

Cum sa iti protejezi alunitele si pielea de soare?

Sunt cateva metode prin care te poti proteja de efectele negative pe care le are expunerea prelungita la soare. Alunitele si factorii de protectie solara fac echipa foarte buna si daca o sa folosesti creme cu SPF mare spre ridicat nu mai e nevoie sa iti faci griji.

Te poti proteja de soare evitand pe cat posibil expunerea cand razele lui sunt foarte puternice, purtand haine care sa nu lase soarele sa treaca si folosind cat mai multa crema cu factor de protectie solara ridicat.


Studii au aratat ca aparitia alunitelor poate fi prevenita daca sunt folosite creme cu factor de protectie mediu (SPF 30) spre mare (SPF 50) inca din copilarie. Folosirea de astfel de creme va impiedica aparitia petelor pigmentare, a pistruilor si a alunitelor, mai ales in cazul copiilor.   


E foarte important sa mergi des la dermatolog pentru a-ti verifica alunitele pe care le ai pe corp. Doar el iti poate spune daca au avut loc schimbari care ar trebui sa te ingrijoreze si tot el iti va recomanda un tip de crema potrivit pielii sau tenului tau.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu