Sfaturi pentru o hidratare corecta


Poate cel mai des trecut cu vederea aliment din societatea de azi este apa. Da, apa este un aliment si de asemenea este elementul necesar vietii. In ciuda diverselor avertizari impuse de Consiliul National al Audiovizualului referitoare la sare, zahar si grasimi, despre apa se vorbeste foarte putin din pacate. Desigur, cu totii am invatat la biologie in clasele primare ca 75% din corpul uman este apa. Si totusi, de ce nu exista mai multe informatii disponibile publicului larg despre importanta apei. Mai jos, ti-am pregatit cateva moduri prin care sa ai grija sa te hidratezi corect.


Bea 8 pahare de apa pe zi

Cei mai multi doctori recomanda sa bei 8 pahare de apa pe zi datorita unui studiu din anii 1970. Totul depinde de stilul de viata astfel incat daca esti foarte activ, mergi la sala si alergi 10 kilometri intr-o zi acesta recomandare e cu totul si cu totul depasita si ar trebui sa bei in jur de 4-6 litri minimum.

Ai grija la ceea ce mananci

Popoarele care traiesc in desert si in regiunile subsahariene au tendinta de a manca alimente bogate in minerale. Motivul? Sarea si celelalte minerale au tendinta de a pastra apa in corp mai mult timp si de a mentine hidratate optim toate organele vitale. Chiar daca nu traiesti in astfel de regiuni, cu cat ai un regim in care mineralele se gasesc foarte putin, vei elimina mai multa apa prin transpiratie. De asemenea, cafeaua si alcoolul sunt doua lichide care elimina cantitatea de apa din corp.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu