Decoratiuni care completeaza interioarele scandinave

Desi stilul scandinav este caracterizat de cateva reguli general, nu trebuie sa uiti ca iti este chiar recomandat sa personalizezi interiorul casei tale in functie de preferintele tale. Astfel, printre cele mai usoare moduri de a schimba aspectul unei locuinte in stil scandinav este utilizarea pernelor decorative sau a accesoriilor textile. Chiar daca acest stil de decoratiuni interioare este dominat de minimalism minimalism, textilele si obiectele decorative pot avea diferite tesaturi, modele si tipare nordice care variaza de la griuri colorate la contraste puternice si forme geometrice. Deoarece sunt foarte necostisitoare si usor de schimbat, pernele decorative reprezinta oportunitati imediate de improspatare a aspectului casei tale. Mai jos, ti-am pregatit cateva recomandari si feluri de decoratiuni de care te poti folosi in amenajarea locuintei tale.



Perne decorative

Pernele decorative folosite in designul scandinav sunt facut din materiale naturale cum ar fi bumbacul, matasea sau catifeaua. Rolul acestor materiale este de a crea un spatiu cat mai calduros si prietenos. Le poti folosi in mod clasic, asezandu-le pe canapeaua din living sau pe patul din dormitor cat si intr-un fel creativ, de exemplu, pe scaunele din bucatarie. Poti gasi cu usurinta perne pentru decoratiuni cu modele scandinave si alte tipare haioase cu animale si personaje stilizate pe site-ul TheHome. Nu uita sa tii cont in primul rand de ceea ce te defineste pe tine, apoi adauga aceste elemente decoratiunilor.


Decoratiuni vii

Una din optiunile de accesorizat reprezentative pentru designul nordic este folosirea plantelor. Deoarece popoarele nordice sunt in stransa legatura cu elementele naturii, acestia opteaza pentru utilizarea cat mai multor plante verzi in casele lor. Asadar, poti adauga cateva elemente florale casei tale si poti adauga vitalitate spatiului tau propriu. Orienteaza-te catre ghivece si vaze in culori fade sau griuri pentru a integra cat mai bine accesoriile.


Semnele metalice decorative

Semnele metalice sunt obiecte decorative des intalnite in amenajarile interioare nordice si reprezinta o oportunitate pentru a personaliza cu cateva cuvinte sau o ilustratie spatiul tau. Incorporeaza cateva expresii pozitive sau haioase interiorului casei tale, dar nu uita sa tii cont de lucrurile care te caracterizeaz. Agata pe un perete din living un semn metalic cu un personaj favorit sau un model geometric in culori contrastante si ai grija si de efectul de fundal pe care vopseaua deschisa a peretilor il va forma.


Tine cont si de sarbatorile de sezon

"Hygge" este cuvantul danez ce reprezinta un sentiment calduros pe care il dezvolti atunci cand esti inconjurat de familie. Sarbatorile de Craciun sau de Paste sunt foarte importante si isi lasa amprenta si asupra interioarelor nordicilor. Incearca si tu sa decorezi casa in functie de sarbatori si sa creezi o atmosfera primitoare prin accesoriile specifice.



In cele din urma, adu-ti aminte ca decoratiunile sunt menite sa fie schimbate des si sa ofere un look proaspat locuintei tale. E usor sa incepi cautarea pentru decoratiunile perfecte, dar cel mai bine ar fi daca experimentezi cu putina extravaganta si curaj. Tu cum vrei sa iti amenajezi living-ul cu accesorii?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu